blogmand.dk
- En mands daglige ucensoreret tanker og iagtagelser :)


Peking suppe

- skrevet 17. marts 2018 kl. 07:32 @blogmand
keywords:
#peking
#suppe
#mad
#familie
#sambalorlek
#opskrift

Peking suppen som vi kender den fra kineser restauranten - mums :)

Jeg fandt opskriften her https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/26414/aegte-pekingsuppe-meget-staerk, men vi har justeret lidt på den. Blandt andet har vi nedtonet mængden af æg en smule og brugt springløg istedet for porrer.

Ingredienser (4 personer)

300 g. Kylling
100 g. Shii Take svampe blanding med persille og rød peber
1,5 spsk. Olie
4 spsk. Tør hvidvin
3 tsk. Sambal orlek
4 hønsebouillon
100 g. Bambusskud
1 æg Æggehvider
1 bundt Springløg
1 Gulerod
1 håndfuld Fine ærter
20 g. Glas nudler
4 spsk. Citronsaft
4 spsk. Soyasauce
4 spsk. Marizena majsstivelse

Svampe blandingen lægges i blød ca. 10 min i lunkent vand. Kyllingen skæres ud i tern, det er vigtigt at de ikke bliver for tykke eller store. Bambusskuddene skæres ud på tværs i tynde strimler. Guleroden deles flere gange på langs og der skæres tynde strimer ca. 2 cm lange. Springløg skæres i skiver. Bland hvidvin, citronsaft, soya og Sambal Orlek i en skål.

Sæt en gryde på komfuret og tænd på højeste trin i 2 min, olien kommes i og dernæst kyllingen som steges til den er hvid. Dernæst kommes svampene i, lad det svitse i ca. 1 min. Tilsæt hønsebouillonen og Sambal Orlek blandingen og bambusskuddene, lad det koge ved middelvarme i ca. 10 min. Knæk glasnudlerne og lad dem koge med i 2 min. Tilsæt piskede æggevide, mens der røres i suppen. Lav en jævning af majsstivelsen, og tilsæt til der er den ønskede konsistens. Flyder æggehviderne oven på, bliv da ved med at røre, de skal nok komme til at ligge i hele suppen. tilsæt springløg og gulerødderne, og suppen er færdig. Smag evt til med ekstra sambal orlek og salt eller bouillon.

Tips:

Man kan med fordel skærer alle tingene op og fryse dem ned, da det tager langtid at skære alle tingene op hvergang, men hvis man skære til flere gange tager det ikke ret meget længere tid. God fornøjelse.

Kilde: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/26414/aegte-pekingsuppe-meget-staerk
 

Læs også...

- Synes du om artiklen?

så del eller like med dine venner på de sociale medier ...eller endnu bedre... du kan skrive en kommentar OG dele artiklen :)
Add a comment...
URL: https://www.blogmand.dk/blog/1012/peking-suppe