blogmand.dk
- En mands daglige ucensoreret tanker og iagtagelser :)


Buddhisme

- skrevet 25. maj 2017 kl. 08:00 @blogmand
keywords:
#buddhisme
#religion
#ordsprog
#hinduisme
#forbrugerombudsmanden
#shoppe

Jeg har været på biblioteket og aflevere en bog, som jeg ikke fik læst og hvad sker der så? Jeg gik derfra med 5 nye bøger! Det er en sygdom for mig. Når jeg går ind i en trælast eller en elektronikbutik, så sker det samme - jeg kan ikke styre mine arme, min trang til at flå ned fra hylderne - ØV! I det øjeblik jeg rækker ud efter bøgerne, så er der noget i mit hoved som siger at jeg får læst den. Nu hvor jeg sidder herhjemme og abstinenserne er væk, så vågner jeg op med 5 buddshisme bøger - WTF. Oddset for at jeg bare får læst én af dem færdig, er at sammenligne med hvis Dronning Margrethe rappede nytårstalen. 

Jeg er ikke religiøs, men fascineret af nogle af de gode regler/ordsprog der er i de forskellige religioner. Buddhismen er min favorit! Kristendommen kan også noget, men dens 1. bud "Du må ikke have andre guder end mig" ødelægger jo det hele for mig - Jeg gider ikke holde mig til én og overvejer faktisk om forbrugerombudsmanden har kigget på det der kirkefirma. Det ville jo svare til at man idag sagde: "hvis du vil se TV2, så må du ikke se andre kanaler" - hmmmm...

Favoritten:

Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet

I hinduismen findes konceptet Sannyasa, som betyder at give afkald på en materiel livsstil. Puhaaa... den er hård. Hvis det ikke var fordi en anden i husstanden som godt kan lide små nipsting, så havde vores/min stue kun indeholdt sofa, sofabord, spisebord, stole, kæmpe TV og absolut intet andet :) det gad jeg godt! Ingen billeder, tæpper, ledninger, lysestager, lamper, puder osv... bare mig, min orange munkedragt og alle mine ulæste bøger :)
 

Læs også...

- Synes du om artiklen?

så del eller like med dine venner på de sociale medier ...eller endnu bedre... du kan skrive en kommentar OG dele artiklen :)
Add a comment...
URL: https://www.blogmand.dk/blog/110/buddhisme