blogmand.dk
- En mands daglige ucensoreret tanker og iagtagelser :)


Vores børn betaler lommepenge!

- skrevet 5. marts 2016 kl. 07:19 @blogmand
keywords:
#blogdk
#lommepenge
#opdragelse
#børn

Ja, du læste rigtigt! Nu skal jeg forklare hvordan du også kan tjene penge på dine børn ;)

Vores børn har til huse på 1.sal, hvor de har en form for frirum - frihed under ansvar. Det betyder dog ikke at jeg gider komme op og finde 7 glas og 43 tallerkner. For det første tror jeg på at der er en grund til, at det bord som står nede i stuen bliver kaldt for spisebord og for det andet virker det ulogisk i mit hoved, at man går tomhændet ned for at hente et festmåltid mere! Når man så har sagt det en milliard gange, bliver man en smule frustreret og begynder at tænke i andre baner. Det virker åbenbart ikke at sige det flere gange og min indre vrede vokser eksponentielt indtil synderen kommer hjem og når jeg så har fået afløb for min vrede bliver jeg selvfølgelig ked af det, da synderen jo ikke fortjener sådan en hjemkomst.

Der skal tænkes ud af boxen og lommepengesystemet bliver opfundet. Jeg laver en mobilvenlig hjemmeside som kan bruges, når man står på værelset eller andet sted og gerne vil tjene nogle penge, så er det bare at tage mobilen frem. Logge ind og notere "bøden" og sende sms til synderen! Dejligt nemt og den indre vrede er igen i nul og bankkontoen er i plus :) Straf og belønning er ikke en ny opfindelse men kendes både fra psykologi, hundetræning og meget andet se nedenstående jeg fandt på www.klikkerklog.dk

Klikkertræning er en træningsmetode, der bygger på teorien om operant indlæring. Operant indlæring er læren om, at adfærd formes af dens konsekvenser. Adfærd der “besvares” med noget individet ser som positivt vil gentages oftere. Adfærd som “besvares” med noget som individet ser som negativt vil udslettes.

Så vi bliver enige om at prøve det en periode. Nu skal vi finde nogle plusser og minusser. Herhjemme har vi nogle regler, som vi gerne vil have at vores børn overholder. Den første er at vi ikke vil have at de lyver. De skal være ærlige og hvis de er det, så får de heller ikke skideballe. Hvis vi opdager at der er blevet løjet eller som man pænt kan sige "bare ikke har sagt det", så er vi forældre meget enige om det er skidt! En autentisk historie og godt eksempel uden at nævne navne kommer her... Vi kalder den uopdragne møgunge Ib > Vi spørger Ib, hvor hans cykel er og han svarer at en kammerat har lånt den. 2 dage senere siger vi til Ib at nu skal han snart få hentet den cykel, da han ikke kan blive ved med at låne en cykel af os. Joeeh, men den her kammerat havde sat den et sted. Jamen Ib, så må vi have nummeret til kammeratens mor eller far, så vi kan få opklaret hvor den er! Endelig bliver der skriftet og det viser sig, at Ib faktisk er kommet til at stille cyklen ulåst over på græsplænen ved skolen og da han kom i tanke om det var det forsent... det er nemlig sådan herude på vestegnen, at når man sætter en cykel ulåst et sted, så er chancen for at den er der næste dag meget lille og ligeså i dette tilfælde :( Vi forklarer Ib at hvis han nu havde været ærlig fra det tidspunkt han opdagede den var væk, så ville vi måske kunne have fundet cyklen.  

Nogle minusser kan ses herunder. Jeg har lavet en kort forklaring ud for nogle af dem.

Plusserne er lavet i samarbejde med ungerne.

Skal man have penge for alt? Nej, hvis vi siger at ungerne skal tømme opvaskemaskinen eller gå ud med skrald, så får de ikke noget, men hvis de uden opfordring selv tømmer opvaskemaskinen eller slår græs, så er der bonus! Vi vil gerne have at det falder naturligt for vores unger at hjælpe og man kan spørge hvor naturligt det er hvis man skal have penge for det? men det er samtidig en mulighed for dem til at tjene nogle ekstra penge, hvis de skal spare op til et eller andet. Det gode ved lommepenge er at ungerne får en fornemmelse for at pengene ikke bliver hentet på et træ ude i haven, men at der skal arbejdes for dem. Den tidligere omtalte skurk "Ib" på 14 år får som startbeløb p.t. 250,- hver måned. For dem skal han sørge for at hans værelse er i orden og gå på posthuset hver dag med solgte varer fra vores webshop. Normalt ender han i plus, men hele den her historie udsprang fra januar måned hvor en stjålet cykel efterfulgt af en lille løgn og en cykeltur uden lygter gav et minus til ham og et plus til os på 35,- kr. Inden vi bliver meldt til børnenævnet skal det siges at han normalt lander på omkring 150 - 200,- kr. Se januar måned udspecificeret her...

Startbeløb 250,-

-25 DKK > 30-01-2016 Glemt webshop pakker til posthus.
-10 DKK > 29-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-100 DKK > 23-01-2016 Cykle uden lygter.
-10 DKK > 23-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-10 DKK > 20-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-10 DKK > 16-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-10 DKK > 04-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-10 DKK > 03-01-2016 Tallerken, skåle, bestik, glas på værelset.
-100 DKK > 03-01-2016 Lyve.

Hvor meget skal man have i lommepenge? Vi mener ikke vores unger mangler noget og de har rigeligt med penge på deres konti. Hvis de skal i biffen eller have noget tøj betaler vi, men hvis det pludselig er biftur 2 gange om ugen, så skal de selv betale. Vi har den overbevisning at hvis vi hæver lommepenge beløbet, så vil det også umiddelbart være med til at hæve forbruget, striben af byture, antallet af sprutflasker og mængden af damer. 

 

Hvad mener du? Hvordan gør du/I ?

Skriv det gerne i nedenstående kommentarfelt...

- Synes du om artiklen?

så del eller like med dine venner på de sociale medier ...eller endnu bedre... du kan skrive en kommentar OG dele artiklen :)
Add a comment...
URL: https://www.blogmand.dk/blog/6/vores-børn-betaler-lommepenge